10x Slechte gewoontes die de oorzaak zijn van dun haar

Iedere vrouw heeft ander soort haar. De een heeft een bos volle haren, terwijl de ander een bos met veel minder of dunner haar heeft. Over het algemeen willen de meeste vrouwen een volle bos haar hebben, maar dit is helaas niet altijd het geval. Toch zijn er bepaalde slechte gewoontes, die juist zorgen voor dun haar. 

Om dun haar te voorkomen kun je de volgende slechte gewoontjes het beste vermijden:

1. Het gebruik van hete stylingproducten
Ergens wisten we allemaal stiekem al wel dat het dagelijks gebruik van een stijl- of krultang niet al te goed is voor je haar. Deze producten beschadigen namelijk de eiwitten inclusief hun beschermende functie voor je haren. Wanneer de opperhuid van je haar wordt beschadigd, wordt de vochtbalans verstoord en is je haar gevoeliger voor breuk. Wil je toch graag je stijl- of krultang blijven gebruiken? Beperk dit dan tot 2 a 3 keer in de week en zet hem als het kan op de minst warme stand. Ook is het belangrijk om een warmte-spray te gebruiken, dit beschermt je haar tegen de hitte.

2. Crash diëten
Ja, ook het wel of niet eten van bepaalde soorten food heeft gevolgen voor je haar. Wanneer je besluit om op een crash dieet te gaan en bijna niks meer te eten, heeft dit nadelige gevolgen voor je haar. Het beetje energie wat het lichaam nog heeft, wordt gebruikt door de essentiële functies in het lichaam zoals de functie van het hart en de hersenen. Jou mooie haarbos, wordt hier dus overgeslagen, wat haaruitval tot gevolg kan hebben.

3. Te warm douchen
Net zoals het feit dat warme stylingproducten slecht zijn voor je haar, is je haar wassen met heet water ook een slechte gewoonte. Door heet water drogen je haarstrengen uit, wat leidt tot droog en broos haar wat makkelijker uitvalt en af kan breken.

4. Doe voorzichtig met nat haar
Nat haar is gevoeliger dan droog haar, dus na het wassen van je haren is het belangrijk dat je ze niet op een ruwe manier droog wrijft. Je kunt er beter voor kiezen om je haar zachtjes uit te knijpen waarna je je haar in een handdoek om je hoofd wikkelt. Daarnaast is het ook beter om je haar niet te kammen wanneer het nat is, hierdoor trek je gemakkelijker haarstrengen uit.

5. Het gebruik van log lasting stylingproducten
Haargel en haarlak bevat ingredienten zoals alcohol, wat het haar droog en breekbaar maakt. Je kunt deze producten beter vervangen door styling crèmes.

6. Het dragen van strakke hairdo’s
Door het dragen van een strakke staart heb je meer kans op haarbreuk. Wil je toch graag je haar vast dragen, kies dan voor een speld of trek je elastiekje niet te strak aan.

7. Het slikken van de anticonceptiepil
De anticonceptiepil kan de conditie van je haar verzwakken. Een pil die zogenaamde androgenen bevat, kan leiden tot haaruitval bij iemand die daar gevoelig voor is. Is dit het geval? Schakel dan over naar een pil met een laag androgeen gehalte.

8. Lang in de zon zitten
Langdurige blootstelling aan UV straling zorgt ervoor dat het haar verzwakt en breekbaar wordt. Wanneer je toch graag en vaak in de zon zit, kun je ervoor kiezen om een doek of sjaaltje om je haar te binden. Ook speciale shampoo’s en conditioners met een UV-bescherming kunnen bescherming bieden.

9. Wacht niet te lang met het haar wassen
Het is algemeen bekend dat het niet goed is om iedere dag je haar te wassen, maar wanneer je vaak stylingproducten gebruikt is het ook niet goed om langer dan twee dagen je haar níét te wassen. De ophoping van stylingproducten zorgt voor vuil of overmatige roos, wat weer tot gevolg heeft dat je hoofdhuid verstopt waardoor je haar langzamer groeit.

10. Het slikken van bepaalde medicijnen
Anti depressiva of het slikken van hormonen zijn heel nadelig voor een gezonde haardos, zij zijn namelijk een oorzaak van haaruitval. Dit komt doordat dit soort medicijnen de normale cyclus van de haargroei verstoren. 

hair1