4x Detox food voor het reigingen van je lichaam

Detoxen, clean food en super foods zijn begrippen die we steeds vaker voorbij horen komen. Het eten van super foods is op dit moment echt een hype en ook het detoxen van je lichaam horen we steeds vaker voorbij komen. Detoxen is als het ware je lichaam ontgiften van schadelijke stoffen. 

Detoxen kan gedaan worden door middel van een streng detox dieet. Hierbij eet je 3 tot 5 dagen lang alleen maar clean food zoals onbewerkte groentes en fruit. Deze kun je raw eten of in een blender gooien en er een shake of smoothie van maken. Dit is wel een extreme manier van detoxen, daarnaast kun je ook je lichaam op een rustigere manier reinigen door middel van het eten van detox food:

Avodaco
Avocado is een vrucht welke een hoop vetten bevat, echter zijn dit goede vetten die je lichaam nodig heeft. De avocado zit ook bomvol vezels en antioxidanten.

Grapefruit
Niet iedereen is dol op deze vrucht, omdat hij een bittere smaak heeft. Toch is de grapefruit ontzettend gezond en zit hij vol vezels en goede sappen die ervoor zorgen dat je lichaam sneller verbrand.

Knoflook
De een is er dol op, de ander eet er liever niet te veel van: Knoflook. Toch is knoflook super gezond en zorgt het ervoor dat je immuumsysteem super goed werkt. Knoflook zorgt er daarnaast voor dat je een sterke weerstand opbouwt waardoor je dus minder snel ziek wordt.

Artisjok

De artisjok zorgt voor een goede werking van je lever. Ook zit hij vol vezels, eiwitten, magnesium en kalium en zuivert het je lichaam.