5 tips voor wanneer je op zonvakantie gaat!

Het is inmiddels zomer en dat betekent voor velen onder ons dat er een vakantie voor de deur staat! Maar hoe kun je je nou het beste voorbereiden op een zon vakantie?
Hieronder staan 5 tips ter voorbereiding voor een zonvakantie.

Tip 1. Scrub je hele lichaam. Wanneer je op vakantie gaat en lekker bruin wil worden is het slim om van te voren je hele lichaam te scrubben. Hierdoor verwijder je dode huidcellen waarna je huid weer optimaal klaar is om opnieuw bloot gesteld te worden aan de zon. Hierdoor wordt je ook sneller bruin!

Tip 2. Ga naar de kapper. Niks is fijner dan met een frisse coupe en zonder dode haarpuntjes op vakantie te gaan. Door het zwemmen in de zee en in het zwembad wordt je haar droog waardoor het sneller gaat klitten. Wanneer je dode puntjes eraf zijn zal dit minder snel gebeuren en ziet je haar er veel gezonder uit. Bovendien groeit je haar dan ook weer sneller!

Tip 3. Breng een bezoekje aan de zonnebank. Als je heel het jaar nog geen of weinig zon hebt gezien zal je huid in eerste instantie gevoelig zijn wanneer hij bloot gesteld wordt aan de zon, en hierdoor kun je eerder verbranden. Wanneer je huid al zon heeft gezien (of zonnebank) dan is je huid al deels gewend aan zonlicht waardoor je minder snel verbrand en sneller bruin wordt!

Tip 4. Koop verzorgingsproducten voor je huid. Wanneer je op vakantie veel in de zon licht en in het zee of chloor water zwemt, droogt je huid snel uit. Het is dus belangrijk dat je goede producten bij hebt die je huid blijven verzorgen tijdens je vakantie. Ook is het belangrijk om After Sun op je lichaam te smeren na een dagje in de zon.

Tip 5. Harsen! Ik denk dat niet iedereen staat te springen om zich van top tot teen te laten harsen maar het is wel ideaal voor dat je op vakantie gaat! Wanneer je op vakantie gaat en in bikini ligt wil je natuurlijk wel dat je benen en oksels iedere dag glad zijn. Door je van te voren te laten harsen, hoef je je niet meer iedere dag te scheren, wat natuurlijk heel veel tijd en moeite scheelt!zon11