5x Food dat stress tegen gaat

Stress, iedereen heeft er wel eens last van. Of je nou een hele drukke periode op je werkt hebt, of midden in je tentamenweek zit, stress blijft iets vervelend waar je vaak weinig tegen kunt doen. Toch zijn er soorten voedsel die je in tijden van stress het beste kunt eten. Natuurlijk zal je stressgevoel na het eten van deze producten niet helemaal verdwijnen maar het kan er wel voor zorgen dat je stress gevoel minder wordt.

5x food tegen stress:

1. Havermout
Havermout is een gezond product en dat wisten de meeste mensen al. Ook werkt havermout tegen stress, het bevat namelijk vitamine B, wat zorgt voor een afgifte van de stof serotonine (ook wel gelukshormoon genoemd). Van havermout eten worden we dus gelukkig!

2. Aardbeien
Het is voor de meeste mensen absoluut geen straf om aardbeien te eten, en laat deze fruitsoort nou ook nog eens meedragen aan het tegengaan van stress! In aardbeien zitten antioxidanten en vitamines die je helpen stress tegen te gaan.

3. Kiwi’s
Kiwi’s zitten vol met mineralen, vitaminen en vezels. Ook zorgt de kiwi voor een betere spijsvertering en voorziet hij je van de nodige energie.

4. Pure chocolade
Tijdens periodes van stress heb je een excuus om chocola te eten, pure chocola blijkt namelijk goed te zijn tegen stress. Pure chocolade houdt namelijk het serotonine level (gelukshormoon) op peil. Dat is dus ook de reden dat we van chocola eten gelukkig worden! Belangrijk is wel dat je chocolade eten met een cacao-gehalte van 75% of meer.

5. Noten
Noten verlagen de bloeddruk en geven ons een rustiger gevoel, wat ideaal is tijdens stressmomenten. Vooral walnoten zijn goed voor je, want deze zitten vol met antioxidanten.