6x Food tegen haarverlies

Haarverlies, iedereen kampt wel eens met dit probleem. De ene keer zit je borstel vol met haren of heb je tijdens het wassen van je haren opeens hele plukken haar in je hand terwijl de oorzaak hiervan onbekend is. Zo kan het zijn dat je las hebt van stress en daardoor last hebt van haarverlies, maar kan het ook komen door klimaat- of temperatuur wisselingen. 

Vaak is het moeilijk vast te stellen wat de oorzaak is van haarverlies, wel zijn er verschillend soort voedsel wat haarverlies tegen gaat.

Garnalen
Voor de visliefhebbers heb ik een nieuwtje, garnalen zorgen namelijk tegen haarverlies. Garnalen zijn super gezond en bevatten weinig calorieën en vet. Overigens is het ook weer niet de bedoeling dat je té veel garnalen eet, want dit kan juist zorgen voor haarverlies. Dit komt door de hoeveelheid zink wat in garnalen zit.

Ei en zuivelproducten
Het eten van een eitje of het eten van melkproducten is voor veel mensen geen straf. Deze producten bevatten veel vitamine B waardoor het gezond is. Uiteraard is ook bij deze producten te belangrijk dat je niet té veel ervan eet.

Noten
Noten zijn snacks die gezonde vetten, vitamine E, omega-3 en zink bevatten. Een gezonde snack voor tussen door dus! Overigens staan omega-3 en zink erom bekend dat ze voor gezond haar zorgen.

Kikkererwten
Kikkererwten zitten vol met vitaminen en mineralen die zorgen voor een lager cholesterol gehalte en verlaging van de bloeddruk. Ook bevatten ze proteine wat zorgt voor gezond haar.

Kip
Over het algemeen wisten we al dat kip een van de gezondste vleessoorten is. Kip is goed voor je botten en tanden, je metabolisme en imuunsysteem. Daarnaast bevat kip proteine, wat zorgt voor gezond haar.