6x Gewoontes die niks goeds doen voor je haar

Iedere vrouw heeft haar dagelijkse ritueel qua make-up en haar verzorging, maar wie zegt dat jou gewoontes wel zo goed zijn voor de conditie van je haar? Er zijn een aantal handelingen die veel vrouwen dagelijks toepassen maar die eigenlijk helemaal niet zo goed zijn voor je haar. Lees ze hier.

1. Hitte
Je had misschien al verwacht dat die hete stijltang of föhn niet al te best is voor je haar, dit klopt helaas ook. Wanneer je er toch voor kiest iedere dag je haal te stijlen, zorg er dan voor dat je stijltang niet té heet staat, zodat je haren niet onnodig verschroeien. Bij het föhnen van je haar, kun je beter ervoor kiezen om de föhn op de koude stand te zetten.

2. Ongezond leven.
Net als het feit dat ongezonde en vette snacks ervoor zorgen dat je puistjes krijgt of een on egale huid, zorgt ongezond eten ook voor een slechte conditie van het haar. Daarnaast zorgt stress en weinig slaap ook voor een slechte conditie van het haar, helaas kun je hier niet altijd veel aan doen.

3. Oude borstels
Oude borstels of borstels vol met haar zitten vaak vol bacteriën en vuil. Het zal je waarschijnlijk niks verbazen dat dit niks goed doet voor de conditie van je haar. Zorg er dus voor dat je tijdig een nieuwe borstel koopt, en ieder dag na het borstelen van je haar de losse haren uit de borstel verwijderd.

4. Je haar met heet water wassen
Naast het feit dat een hete stijltang of föhn slecht is voor je haar, is ook heet water niet al te best voor je haar. Door wassen met heet haar droogt je haar uit en wordt het meer breekbaar. Probeer dus met lauw of koud water je haar te wassen.

6. Je haar in een strakke staart of knot
Draag je vaak een strakke staart of knot, besef dan wel dat dit niet goed is voor de conditie van je haar. Door een strak elastiekje om je haar te binden is de kans groter dat haren afbreken. Probeer je elastiekje dus losser te dragen om dit te voorkomen.

hair1000