Beauty: 9x voedsel dat vet verbranding stimuleert

Je zou het misschien niet denken, maar sommige soorten voedsel zorgen er voor dat je stofwisseling versnelt waardoor je sneller vet verbrand. Ideaal dus! Toch moet dit natuurlijk wel gepaard gaan met een gezond voedingspatroon. Het zal dan ook niet helpen wanneer je naast deze soorten voedsel alleen maar fast food eet. Benieuwd naar deze 9 producten die je lichaam helpen vet te verbranden? Lees gauw verder.

Broccoli
Allereerst Broccoli. Broccoli is een van de gezondste groente en stimuleert de vetverbranding van je lichaam. Er zit sulforafaan in brocolli, wat zorgt voor enzymen. Deze enzymen zorgen er veel voor dat je lichaam vet verbrandt.

Avocado’s
Ondanks dat advocado’s vrij vet zijn, zorgen ze wel voor een snelle stofwisseling. De vetten in advocado’s zijn namelijk goede onverzadigde vetten welke ervoor zorgen dat de hormonen die vet opslaan weggaan en dat je stofwisseling versnelt.

Paranoten
Paranoten helpen je lichaam vet te verbranden. Ze versnellen je stofwisseling namelijk door het activeren van de schildklierhormonen. Ook zorgen ze er voor dat afvalstoffen zich niet in je vet cellen nestelen. Dit betekent: minder kans op cellulitis!

Chia zaden
Deze zaden zitten vol met omega 3-vetzuren, vezels en eiwitten. Deze zaadjes versnellen je stofwisseling en zorgen er voor nog eens voor dat je het gevoel hebt dat je snel vol zit.

Zalm
Voor de zalm liefhebbers heb ik goed nieuws. Door regelmatig zalm te eten kun je vet verliezen bij je buik. De omega 3-vetzuren in zalm zorgen ervoor dat het vet rondom je buik vermindert.

Oesters
Niet iedereen houd van oesters. Toch zijn oester super gezond, in 6 oesters zitten namelijk maar 50 calorieën. Daarnaast zit er veel zink in oester wat er voor zorgt dat je minder snel trek hebt.

Kokosolie
In kokosolie zitten goede vette welke door je lichaam worden verbrandt. Hierdoor wordt het niet opgeslagen in je lichaam.

Kaneel
Deze specerij zorgt ervoor dat glucose sneller in je cellen verdwijnt. Dit helpt wel pas wanneer je een kwart theelepel kaneel binnen krijgt.

vet
Door de cafeine die in koffie zit ga je vet verbranden. Hierbij is het wel belangrijk dat je je koffie zwart drinkt. Melk vermindert namelijk de vetverbranding.