Lieke van Lexmond en zus ontwerpen sieradenlijn

Lieke van Lexmond zit de laatste tijd niet stil, sinds kort is ze het gezicht van Zalando maar nu is ze zelfs aan het ontwerpen geslagen. Met zusje Jetteke gaat ze samen met het 158 jaar oude familiebedrijf Royal Asscher een sieradenlijn lanceren.

Het juwelenmerk en de zusjes van Lexmond werken al enige tijd aan de sieradencollectie welke zal bestaan uit colliers, ringen, armbanden en hangers welke gemaakt zullen worden van diamanten, goud en edelstenen. In Januari zal te complete collectie te koop zijn.

“Lieke en ik ontwerpen de collectie samen. We zijn vrij om het materiaal te kiezen en de herkomst van die materialen te bepalen. Over het algemeen maken we dezelfde keuzes en we vullen elkaar op een originele manier aan wanneer onze smaak toch uiteenloopt. Het voelt als yin en yang. De samenwerking is voor langere duur, maar de precieze periode en hoe vaak we een collectie gaan maken is nog niet bekend. We gaan door zolang zowel Royal Asscher als wij het leuk vinden. Ik schat de frequentie nu op twee collecties per jaar,” vertelt Jetteke, de zus van Lieke, aan Vogue.
lexmond