The check skirt

De schotse ruit, de rode ruit en eigenlijk alle soorten ruitjes zijn dit najaar een grote trend. Of je er nou van houd of niet, je kunt er niet meer omheen. Naast de geruite houthakkers blouse die we al kennen, worden dit najaar ook andere kledingstukken uitgevoerd in een all over check print. Denk hierbij aan rokjes, jassen, tops en broeken.


Op Asos.com spotte ik een rokje met een all over rode check print. In eerste instantie was ik niet zo’n fan van de schotse ruit of de ruitjes prints maar ik ben wel groot fan van rokjes en eigenlijk vind ik deze combinatie niet eens zo heel lelijk. Het rokje is een soort omslagmodel met een klein zilveren ritsje als detail gemaakt van een dikke stof. De ruit print is vrij groot waardoor hij niet zo heel erg druk is en de ruit zelf is zwart op de rode stof van de rok. Doordat er in de geruite print maar twee kleuren zijn gebruikt, vind ik het eigenlijk nog een best subtiele ruit en daarmee erg leuk. Je kunt het rokje simpel combineren met een zwarte top, blazer en panty maar ook juist weer wat opvallender met een witte blouse bijvoorbeeld. Door het dikke materiaal van de rok, is het een echte winter rok en daardoor dus heel erg geschikt voor het najaar. Op deze manier vind ik de uitvoering van de check print erg leuk en zou ik hem best kunnen dragen ondanks het feit dat ik eigenlijk geen check print liefhebber ben. Wat vind jij van dit rokje met check print?

check-12884-3 check-12884 check-12884-1