BN’ers lanceren Fairtrade sieradenlijn!

Sieradenontwerpster Bibi van der Velden lanceert samen met Katja Schuurman en Tara Elders een sieradenlijn voor zowel kinderen als ouders. De juwelenlijn zal ‘Sam & Haas’ komen te heten, en alle sieraden uit de lijn zijn fairtrade. Alle drie de vrouwen hebben een dochter en vinden het belangrijk om iets waardevols over te dragen aan hun dochters. De drie kleine meiden Sammie, Hazel en Charlie vormen inspiratie voor de sieraden.


Er wordt uitsluiten gebruik gemaakt van fairtrade goud en zilver. Daarnaast wordt er in de sieradenlijn gebruikt gemaakt van speelse gebruiksvoorwerpen. Hoe de moeders tegen hun sieradenlijn aankijken:

Katja in een persverklaring: “Ik ben ontzettend trots op deze lijn. Niet alleen omdat het prachtige, lieve, bijzondere ontwerpen zijn, maar ook omdat het echt belangrijk is dat goud en zilver op een verantwoorde manier gewonnen wordt, zodat mens en milieu niet hoeven te lijden onder het feit dat wij graag mooie dingen dragen.”

Tara: “Bellenblazen op de tramhalte, dobbelen in de wachtkamer en met je harmonica achterop de fiets; dat is wat ik voor me zie als ik denk aan onze eerste collectie sieraden met gebruiksvoorwerpen.”

Bibi: “Als jonge moeder ben je altijd bezig met wat het beste is voor de volgende generatie. Samen met Katja en Tara willen we hier met het ontwerpen van deze duurzame sieradenlijn voor kinderen een positieve bijdrage aan leveren.”

Hieronder zie je enkele ontwerpen uit de Fairtrade sieradenlijn van Katja, Bibi en Tara.

sier1 sier2 sier3 sier4