De modetrends van 2014

2014 is inmiddels aangebroken, wat betekend een jaar vol nieuwe mode trends, musthaves en fashion items die niet mogen ontbreken in jou kledingkast. Ondanks dat alle fashion brands en designer labels minstens een jaar geleden al bezig waren met het ontwerpen van de collecties voor 2014, komen wij er eigenlijk pas mee in aanraking wanneer deze collecties ook daadwerkelijk in de winkel hangen.
Ieder jaar is dus ook maar weer de vraag wat de nieuwste trends zijn, waar dadelijk half Nederland mee loopt en of deze trends en fashion musthaves wel bij jou persoonlijke stijl passen. De oude collecties van 2013 liggen inmiddels in de SALE en de nieuwste collecties beginnen langzaam binnen te stromen in winkels en op webshop.

De volgende 5 trends gaan we het komende jaar veel tegen komen in het straatbeeld:

1. Pastel tinten
Vorig jaar lente zagen we deze trend al in het modebeeld en ook dit jaar gaan we de pastelkleuren weer in overvloed tegen komen in de lentecollecties. Pasteltinten geven je outfit een zachte maar frisse uitstraling en bovendien kunnen deze zachte kleuren met alles gecombineerd worden. Zo kun je ze combineren met denim maar ook ton sur ton, ofwel pastel of pastel. Dit jaar zien we een nieuwe touch aan deze trend, namelijk de combinatie van pastelkleuren met metallic accessoires.

20145

2. Maritme touch
Ook deze trend zijn we al eerder tegen gekomen in de het modebeeld. De scheepsvaart is aankomend seizoen een grote inspiratie bron voor veel fashion labels. In deze trend zien we vooral de kleuren rood, wit en donkerblauw voorbij komen en qua pasvorm recht gesneden en ruim. Items en stukken die we veel gaan zien zijn geïnspireerd op de matrozen outfit.
20141

3. Panty’s met prints
De panty’s met printjes en designs worden steeds meer geaccepteerd in het modebeeld. Ook dit seizoen zijn deze opvallende panty’s niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Veel vrouwen moesten in eerste instantie erg wennen aan de panty’s met prints, omdat ze nog al in het oog spring en je outfit een enorme boost geven. Maar wanneer je ze op de juiste manier combineert kan een panty met print je outfit geweldig op pimpen of juist een chic tintje geven.
20142

4. Rokjes
Eind 2013 konden we al wel een beetje vermoeden dat rokjes weer helemaal hot worden in 2014. We zagen de winkels en webshops er vol mee hangen. In 2014 is het rokje de ‘nieuwe’ jurk. Qua rokjes gaan we vooral het skater rokje veel tegen komen, maar ook de cirkel rokjes (Rokjes die aan de onderkant wat wijder zijn) zijn erg populair. Het leuke en fijne aan rokjes is dat je zo op zowel een elegant/chique manier kunt dragen als op een casual manier.
20143

5. Wijde broeken
Deze trend zal voor de meeste vrouwen even wennen zijn, vooral meiden die net gewend zijn aan het dragen van een strakke skinny jeans zullen niet meteen staan de trappelen om hen benen weer in een wijde broek te hullen. Toch wordt dit een grote trend aankomend seizoen. De wijde pijpen broek kan op dezelfde manier gecombineerd worden als een skinny jeans.

20144