Do-it-yourself: Bloemenkrans voor in je haar

De bloemenkrans voor in je haar is de ultieme festival en zomer accessoire van dit seizoen. Maar heb jij nou nog niet de perfecte bloemenkrans kunnen vinden? Maak hem dan zelf!


Maar hoe kun je deze leuke zomer accessoire nou zelf maken? Eigenlijk is het heel simpel.

DIY: Bloemenkrans

Wat heb je nodig?
1. Ten eerste ga je op zoek naar een bandje voor om je hoofd, persoonlijk vind ik een gevlochten nep haar bandje erg leuk, maar je kunt ook kiezen voor een touwen bandje of een elastieken bandje. Het gevlochten nep haar bandje kun je kopen bij Claire’s in verschillende kleuren en breedtes.

2. Vervolgens ga je op zoek naar nep bloemen. Deze kun je kopen bij de Xenos of bij de Action. Je kiest een paar mooie bloemen uit, welke jij leuk vind op jou bloemenkrans.

3. Het enige wat je nu nog nodig hebt is dun ijzerdraad om de bloemen aan de haarband te bevestigen.

Alle benodigdheden in huis? Dan kun je nu aan de slag.

1. Wanneer je bloemen hebt gekocht waarvan het stengeltje gemaakt is van ijzerdraad kun je deze stengel eraan laten en eventueel een stukje af knippen. Wanneer je bloemen geen ijzerdraad in de stengel hebben, stop dan een stuk ijzerdraad in de holle stengel van de nep bloem, en doe eventueel wat lijm op het ijzerdraad voor je hem in de stengel steekt. De stengel van de bloem is waarschijnlijk vrij lang dus deze kun je een stukje korter knippen.

2. Pak de eerste bloem en rijg de stengel (met ijzerdraad) van de bloem door het gevlochten bandje heen zodat hij stevig vast zit. Vervolgens doe je hetzelfde met de rest van de bloemen. Zodra ze allemaal bevestigd zitten aan je haarbandje, op de manier dat jij het mooi vind is je zelf gemaakte bloemenkrans af!

Makkelijk en ook nog eens super leuk toch!

band-595 band-795 band-5955 band-59555 bloemenkransjee