Lookbook: Primark zomer 2014

Primark staat bekend om zijn trendgevoelige en modische collectie tegen spotprijzen. De één is groot fan van de Primark en de ander vind het verschrikkelijk.

Zelf ben ik erg onder de indruk van de collectiebeelden van de zomercollectie van Primark! Als ik niet had geweten dat het Primark was, had ik het dan ook nooit gedacht. Ik verbaas me erg echt enorm over hoe ze het voor elkaar krijgen zulke geweldige collectiebeelden neer te zetten, terwijl wanneer ik een bezoekje aan de winkel breng ik bijna gillend naar buiten ren. Ik kan bijna nooit iets vinden bij de Primark en vind het veel te massaal, bovendien kan ik de leukste items uit de lookbooks nooit in de winkel terug vinden. Toch ben ik na het zien van dit lookbook weer enthousiast geworden. Zouden ze dit keer dan toch een top collectie neerzetten? Binnenkort toch maar eens een kijkje wagen dus!

Over de collectie stond er het volgende in het persbericht:

Deze zomer brengt Primark een ode aan exotische carnavals, rijke tradities en bijzondere culturen. In de damescollectie zijn Carnaval en Afroclash de centrale thema’s die deze collectie in een tropische stroomversnelling meenemen. Een kleurrijke mix van levendige Afrikaanse en Caribische prints met kleurrijke bloemen en bladeren en oversized dierenprints. Deze prints geven een stoere touch aan de korte topjes, de vloeiende chiffons, het zachte katoen en de golvende broeken die deze zomer in de collectie van Primark zitten. Met colour blocking en grafische strepen wordt er een scheiding tussen de prints gemaakt. Scherpe lijnen en een strak gesneden afwerking zorgen voor een vrouwelijk silhouet. Het kleurenpalet is opvallend en verrassend met contrasterende kleuren en metallic details. Kralen, kwastjes, veren en raffia geven een extra dimensie aan de collectie en voegen details aan schoenen, tassen en hoofdbanden toe. In de swimwear collectie voor de dames komt het jaren 50 silhouet terug. De push-up bovenstukjes en broekjes met een hoge taille benadrukken het zandloperfiguur. Exotisch fruit, zonsondergangen en fraaie bloemen versieren dit seizoen de zogenaamde ‘flouncekini’. Ook zien we cropped swim tops, broekjes met cut-out details, voering in contrasterende kleuren en een mooie afwerking. De retro badpakken met galopperende paarden, tijgerkoppen en palmbomen, zijn diep uitgesneden bij de rug en hoog uitgesneden bij de benen.’

Bekijk de collectiebeelden van Primark zomer 2014 hieronder.

pri1 pri2 pri3 pri4 pri5 pri7 pri8 pri9 pri11 pri12 pri13 pri14 pri15 pri16 pri18 pri19